Een leuke wandeling door deze boeiende stad…

Wil je Antwerpen ontdekken? Genieten van de “highlights” van deze boeiende stad ? Dat kan ! Samen gaan we op stap en beleven de boeiende “Gouden eeuw” van Antwerpen opnieuw, maar ook andere bekende en minder bekende periodes van de Sinjorenstad komen aan bod. Tijdens onze wandeling door pittoreske straatjes en vrolijke pleintjes beleven we de verhalen van vroeger en nu.
 

Kom je met de trein ? Je wordt door de gids verwelkomd vanaf het ogenblik dat je uitstapt in het station Antwerpen-Centraal !

Leopold II noemde het bij de inhuldiging “une belle petite gare” en daarvoor  zijn de Antwerpenaars nog altijd kwaad op hem !

Antwerp, here we come !

Wat is de wandeling “a taste of Antwerp”?
Deze begeleide wandeling in de historische binnenstad laat je op een leuke manier kennismaken met de boeiende recente en minder recente geschiedenis van deze stad.

We vertrekken aan het station van Antwerpen-Centraal en gaan op ontdekking via via verschillende “touchpoints”, waar ik je laat proeven van de boeiende verhalen uit de tijd van Rubens, Jordaens en Van Dijck, maar waarbij je ook de stadsverhalen rond de Kathedraal en het Steen zult herbeleven…

De wandeling duurt ongeveer 2,5u – er kan eventueel een stop ingelast worden.

Wat ik zeker beloof ? We eindigen onze wandeling met een “bolleke”, het typischa Antwerps biertje geschonken in het juiste glas !

Wat maakt de wandeling “a taste of Antwerp” zo bijzonder ?
Je krijgt geen gedetailleerde of uitvoerige uitleg van alle bezienswaardigheden, maar we “proeven” werkelijk van een aantal mooie en boeiende plekjes en curiosa die deze historische stad rijk is.

Zo kun je genieten van de vele en boeiende verhalen, maken we kennis met de belangrijkste musea en hun geschiedenis en beleven we enkele gebeurtenissen als het ware helemaal opnieuw.

Nadat je van Antwerpen hebt geproefd, zult je verlangen naar meer !