Een Woord van de Sprekers
Onder de foto van de spreker vind je dit icoontje, . Klik op de linker muisknop om direct te beluisteren, klik op de rechtermuisknop en kies 'doel opslaan als' om het bestand te downloaden.
Opbouwende kritiek, vragen, ...


Waarom bijbellezen?

In Noorwegen wordt het verhaal verteld van een gevange die wel tabak had maar geen sigarettenpapier. Er was wel een Nieuw Testament in zijn cel op dun papier gedrukt. Dus, dacht hij, zal ik daar maar sigaretten mee maken. Zo scheurde hij regelmatig een blad uit het boek om er een rokertje van te maken. Hij overlegde: zou ik niet beter eerst even lezen wat erop staat voor het opbrandt? Voordat hij het N.T. had opgerookt, was hij tot een persoonlijk geloof in Jezus Christus gekomen. Dat is wat de Bijbel doet, daarom moeten wij die lezen.

Johan Lukasse, spreker tijdens de morgensamenkomst


Waarom getuigen?

Het is altijd goed om te moeten spreken over iets wat je niet zo aanspreekt. Want laat ik het maar eerlijk zeggen: getuigen is niet mijn sterkste kant. Je hebt van die mensen die het heerlijk vinden om de straat op te gaan en over Jezus te spreken. Ik dus niet. Maar als je het mij vraagt, dan weet ik wel veel redenen te noemen waarom je moet getuigen. Maar misschien is het juist wel dat moeten, waardoor je zo verlamd geraakt. Want, wat als je niet durft? Of als er nooit iemand door jouw getuigenis tot geloof gekomen is? Als het je alleen maar van mensen verwijdert? Dan toch maar beter je mond houden? Waarom eigenlijk getuigen?

Henk Binnendijk, spreker tijdens de middagsamenkomst


Waarom Jezus?

Waarom zegt men steeds dat iemand achter of op zijn computer zit, terwijl hij of zij er toch gewoon voor zit? Waarom zijn walvissen zo dik, als je bedenkt dat zwemmen goed is voor de lijn? Niet echt simpele vragen. Helemaal moeilijk is echter de vraag: waarom Jezus? Waarom niet Boeddha of Allah of gewoonweg niemand? Aan de hand van de evolutie in de tijdsgeedt van de jaren '60 tot nu wil ik zeven doorslaggevende elementen aangeven waarom Jezus DE WEG, DE WAARHEID en HET LEVEN is.

Johan Dedeurwaerder, spreker tijdens de avondsamenkomst

 Terug naar de Bijbeldag-pagina

3/2005